Fotorecept: Pstruh na víně s ratatouille aneb není ryba jako ryba

Publikováno: 26.6.2015Kategorie: Zdravá výživa, Fitness aktivity

Stále se všude píše, jezte ryby, ryby jsou zdravé. Češi jedí málo ryb. No dobrá, tak tedy ryba. Ono se řekne ryba, ale jaká? Obyčejný český kapr z rybníka za lesem? Norský losos chlazený, mražený? Nebo co takový tuňák či žralok? Samá voda - Pstruh!

Nejlepší pstruh je čerstvý třeba ze sádek, nebo z rybárny. Ten náš byl tedy chlazený z obchoďáku, ale musel postačit. A i proto jsme zkusili recept na pstruha s ratatouille právě podle receptu z onoho supermarketu... od nejmenovaného slovenského kuchaře. A výsledek? Posuďte sami na konci článku. My začeneme pěkně postupně.

Fotorecept: Pstruh na víně s ratatouille aneb není ryba jako ryba

Potřebné suroviny:

  • olivový olej
  • jarní cibulka (cibule)
  • 3 stroužky česneku
  • lilek
  • cuketa
  • 2 velká rajčata
  • petrželka
  • bazalka
  • čerstvý pepř
  • sůl
  • 2 pstruzi
  • máslo
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 100 ml suchého vína
  • pečící papír

Fotorecept: Pstruh na víně s ratatouille aneb není ryba jako rybaNadrobno nakrájenou cibulku s česnekem orestujeme na olivovém oleji, přidáme kostičky cukety a lilku. Krátce orestujeme (ještě se bude péct v troubě). Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou a vložíme do studené. Oloupeme je a pokrájené přidáme k ostatní zelenině. Osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nasekanou petrželku s bazalkou.

Fotorecept: Pstruh na víně s ratatouille aneb není ryba jako rybaPstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na pečící papír připravíme trochu másla, na které dáme připravenou zeleninu a pstruha. Rybu posypeme zbylou zeleninou, pokapeme citronem a zalijeme vínem. Takto připravený balíček zabalíme a pečeme 25-30 min na 200°.

A zde je výsledek našeho snažení...

Jelikož jsme chtěli recept vylepšit, do pstruzího bříška jsme tak dali plátek citronu a větvičku rozmarýnu, která rybku bohužel ovoněla až moc. A upřímně, kombinace restované a následně dušené ratatouille zeleniny v kombinaci s dušenou rybou podlitou vínem, není až tak úplně atraktivní, jak by se mohlo zdát. Osobně nás výsledek přiliš neoslovil a příště bychom volili jiný způsob úpravy.

Fotorecept: Pstruh na víně s ratatouille aneb není ryba jako ryba

Fotorecept: Pstruh na víně s ratatouille aneb není ryba jako ryba

Takže naše rada na závěr:

Pstroužka si prostě upečte jak jste zvyklí a je jedno, zda na grilu, nebo v troubě. Ratatouille si k tomu raději dejte jako extra připravenu přílohu, vínem nepodlívejte, ale naplňte svou sklenku. Odměnou Vám bude dobrý pocit ze zdravého jídla a ještě potěšíte oko, jak skvěle to bude vypadat a možná i lépe vonět...

Autor: Jitka Pilná, Zdroje: LehkaVaha.cz

Nepřehlédněte
Odborníci a firmy
I FEEL WELL
I FEEL WELL
Okres Praha-město
Alikamenty
Alikamenty
Okres Domažlice
Aloika
Aloika
Okres Vsetín
ANDY'S Salon
ANDY'S Salon
Okres Pardubice
ANIČKA
ANIČKA
Okres Zlín
Facebook