Kapustové závitky s fazolemi azuki a jahelnou kaší

Obtížnost: Složitější Vhodné pro sezónu: Podzim, zima
Kategorie jídla: Hlavní chod, Oběd, večeře Lze zmrazit: Ano
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 45 minut
Nutriční hodnoty: 3029 kJ, 1277 kcal, 7,3g tuku 64g bílkovin, 235g sacharidů

Kapustové závitky s fazolemi azuki a jahelnou kaší jsou skvělou volbou pro lehčí, bezmasý hlavní chod. Nadchnou i začínající vegetariány.

Kapustové závitky s fazolemi azuki a jahelnou kaší

Potřebné suroviny:

  • Fazole azuki 180g
  • Větší cibule
  • Tři mrkve
  • Kapusta 4 větší listy
  • Umeo ocet - na dochucení
  • Jáhly 140g

Postup přípravy:
Kapustové závitky
Fazole azuki si namočíme den předem do studené vody a alespoň přes noc je necháme nabobtnat. Před vařením je slijeme a uvaříme je v čisté vodě, můžeme přidat mořskou řasou a bylinky pro lepší trávení.

Cibulku pokrájíme na malé kousky a orestujeme ji spolu s na kostičky nakrájenou mrkví, aby mrkev změkla. Pak přidáme scezené fazolky a chvilku společně restujeme. Poté dochutíme umeoctem.

Listy kapusty spaříme zhruba tři minuty ve vroucí vodě, aby změkly. Na každý list poklademe dostatečné množství směsi fazolek tak, aby šly listy dobře zabalit. Nakonec všechny závitky pečeme asi 15 minut v troubě.

Jahelnová kaše
Jáhly nejdříve propláchneme v horké vodě, scedíme a vsypeme do studené, lehce osolené vody, kterou pak necháme vařit dost dlouho, aby se jáhly dostatečně rozvařily. Vody by mělo být asi 840 ml, aby následná kaše měla dostatečnou konzistenci. Rozvařené jáhly ve vodě rozmixujeme do hladka. Pokud je kaše hustá, přidáme trochu horké vody.

Tip pro Vás:
Kdo nevaří, může si na této lahůdce pochutnat v restauraci Klíček.

Zdroj: restaurace Klíček