Letní salát s restovanými kuřecími prsíčky

Obtížnost: Snadná Vhodné pro sezónu: Jaro, léto
Kategorie jídla: Hlavní chod, Oběd, večeře Lze zmrazit: Ne
Počet porcí: 6 Doba přípravy: 30 minut
Nutriční hodnoty: 324 kcal/1 361 kJ, 25 g bílkovin, 13 g sacharidů, 18 g tuků, 67 mg cholesterolu

Dejte si skvělý letní salát s restovaným kuřecím masem. Lehký oběd nebo večeře pro každou příležitost, který Vám určitě zachutná.

Letní salát s restovanými kuřecími prsíčky

Potřebné suroviny:

  • 9 šálků omytého a osušeného římského salátu natrhaného na kousky
  • 2 a 1/2 šálku na proužky nakrájených restovaných kuřecích prsíček
  • 3 natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky
  • 3 čerstvá rajčata nakrájená na kostičky
  • 6 polévkových lžic sýru s modrou plísní - rozdrolit na malé kousky
  • 4 plátky opečené libové slaniny pokrájené na kousky
  • 1 avokádo - oloupané, zbavené pecky, nakrájené na kostičky
  • 1/3 šálku najemno nasekané jarní cibulky (použijeme bílou i zelenou část)
  • 6 lžic olivového oleje
  • sůl
  • šťáva z jedné limetky

Postup přípravy:
Salát rozdělte rovnoměrně do šesti připravených talířů nebo misek. Na salát naaranžujte část kuřete, nakrájené vajíčko, rajčata, sýr, kousky slaniny, avokádo a cibulku.

Dresink připravíte smícháním olivového oleje, špetky soli a šťávy z limetky. Podávejte k dochucení salátu.

Tip pro Vás:
Polovinu římského salátu můžete nahradit salátem ledovým. Výsledný pokrm bude křupavější a šťavnatější.

Zdroj: http://www.webmd.com