Obtížnost: Složitější | Vhodné pro sezónu: Podzim, zima |
Kategorie jídla: Hlavní chod, Oběd, večeře | Lze zmrazit: Ano |
Počet porcí: 4 | Doba přípravy: 60 minut |
Nutriční hodnoty: 5024kJ, 1218 kcal, 10g tuku, 30g bílkovin, 265g sacharidů |
Myslíte si, že tofu je jen fádní jídlo pro vegetariány? Se zeleninovým krémem a rýží natural Vás přesvědčíme o opaku!
Potřebné suroviny:
Postup přípravy:
Cibulku najemno pokrájíme a orestujeme se špetkou soli. Když zezlátne, přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu a ještě chvíli restujeme. Ochutíme pár kapkami čínské omáčky Shoyo a zalijeme vodou zhruba do dvou třetin. Přibližně hodinu dusíme zeleninu do měkka. Poté mixujeme ponorným mixérem, až vznikne hladká omáčka. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji horkou, převařenou vodou. Popřípadě dochutíme.
Rýži uvaříme podle návodu, ke konci vaření odstavíme z ohně a necháme dojít.
Tofu jednoduše opečeme na pánvi na trošce olivového oleje. Pro zajímavější efekt můžeme použít ozdobnou pánev.
Tip pro Vás:
Pokud Vás recept zaujal, ale nejste vařící typ, navštivte restauraci Klíček, kde můžete ochutnat toto i spoustu jiných, chutných vegetariánských jídel.
Zdroj: Restaurace Klíček